Doel van het spel

Het doel van Roulette spelen is eenvoudig. Het is de bedoeling om met je inzet op een nummer of een combinatie van nummers zo veel mogelijk geld te winnen.

Inzetmogelijkheden

Een roulettetafel heeft een enorme keuze aan inzetmogelijkheden. Je plaats je fiches op de roulettetafel om je inzet aan te geven. Je kunt inzetten op rood of zwart, op even of oneven of op een specifiek nummer of een combinatie van nummers. De hoeveelheid winst die je uiteindelijk maakt is afhankelijk van je inzet. Sommige inzetten leveren meer op dan andere. Dat is logisch want de kans dat de kogel op rood of zwart valt is veel groter dan dat het kogeltje bijvoorbeeld op het nummer 12 valt.

Onderstaande afbeelding laat de inzetmogelijkheden zien:

inzetmogelijkheden roulette

Inzetmogelijkheden roulette 

Uitbetaling

De uibetaling bij Roulette is afhankelijk van je inzet. In deze tabel kun je aflezen wat je inzet oplevert. In de kolom Uitbetaling staat het aantal keer dat je je winst uitbetaald krijgt, daarnaast krijg je ook je inzet terug.

uitbetaling roulette

Winst voor het huis

Bij een Roulette tafel waar slechts één 0 wordt gebruikt (Europees of Frans roulette), is de winst voor het huis 2.7%. Wanneer er sprake is van een dubbel 00 (Amerikaans roulette) is het 5.26%. Dit is de vergoeding die jij indirect aan het huis betaalt wanneer je inzetten plaatst aan de tafel. Bij een enkele 0 zijn er in totaal 37 nummers in het spel. De uitbetaling is maximaal 35 + 1 (eigen inzet terug). Bij elk nummer wat er dus wordt ingezet is de winkans 36/37, oftewel 97,3%. Het verschil (2.7%) is dus het huisvoordeel. Bij Amerikaans roulette zijn er 38 nummers in het spel. Hierbij is het huisvoordeel dus 5.3% (afgerond).